Application warm-up för iis 7.5

Jag vill tipsa om ett plugin till iis 7.5 som heter application warm-up.

Varje gång man laddar upp nya filer, ändrar web.config eller en application pool recycle så måste koden kompileras om. På grund av det så tar det alltid extra lång tid för den första requesten direkt efter en uppladdning exempelvis. När man har flera webbservrar och behöver göra underhåll så kommer det också att ta extra lång tid för den första requesten efter att man släppt på trafik igen.

Detta är givetvis inte bra eftersom användarna drabbas och upplever sidan som långsam.

Ett annat problem kan vara om man har en byggserver som bygger x gånger per dag, och när man vill gå in där för att testa så får man vänta några sekunder innan sidan visas. Det är givetvis irriterande.

Med application warm-up kan du se till att alltid ha förkompilerade sidor.
Exempelvis kan man aktivera så den alltid kompilerar direkt efter varje recycle. Utöver det kan man själv specificera tidpunkter och/eller sidor man vill att application warm-up skall anropa. Kanske har man en tung sida som normalt ligger cachad länge, men första gången sidan laddas så tar det 10 sekunder att läsa in all data till cachen. Då kan man låta pluginet göra det, istället för att användarna skall behöva vänta den tiden.

Annonser

1 kommentar

  1. olatidman said

    nice!

RSS feed for comments on this post

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: